Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Obra Científia Pasqual Calbó i Caldés. Volum I. Tractats de matemàtiques pures

Pasqual Calbó i Caldés
A cura d'Antoni Roca Rosell; Josefina Salord i Joan-Lluís Torres
Edició de Maria Toldrà i Sabaté
ISBN IME (o.c.): 978-84-15291-64-0
ISBN IME (volum I): 978-84-15291-63-3()

Estudis introductoris d'Antoni Roca Rosell, Vicente Meavilla Seguí i Antonio M. Oller-Marcén.

 

Institut Menorquí d'Estudis; Consell Insular de Menorca - Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports; Institut d'Estudis Catalans; Universitat de les Illes Balears; Institut d'Estudis Baleàrics; Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, 2020 [amb els ISBN corresponents]

Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752-1817) és una figura central de la Menorca il·lustrada perquè s'erigeix en el pintor que n'inaugura la modernitat artística i perquè participà com a professor de 'matemàtiques' dels grans projectes educatius, adreçats a la joventut menorquina, en la transició de l'Antic Règim a la societat burgesa, representada per la dinàmica burgesia comercial illenca.

L'edició de l'obra científica de Pasqual Calbó significa la recuperació d'un valuós llegat científic i tècnic en llengua catalana del tombant del segle XVIII al XIX. El manuscrit, d'uns 700 folis de textos i làmines, és en realitat un "curs matemàtic" dedicat a l'ensenyament i compost de tres parts: matemàtiques pures, primer; física experimental, després, i finalment, rellotges de sol, perspectiva, arquitectura civil i militar i construcció naval. Les dues primeres parts són a la vegada instrumentals i conceptuals, per acostar al coneixement del pensament i de la naturalesa, mentre que la tercera part, que inclou elements aparentment diversos, té com a component comú que es tracta de construccions. Els tractats de matemàtiques pures d'aquest volum I contenen poques consideracions tèoriques ja que s'orienten a la resolució de problemes i incorporen l'ús de matemàtiques necessari en les altres parts.

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

Obra Científia Pasqual Calbó i Caldés. Volum I. Tractats de matemàtiques pures 30,00€

Pasqual Calbó i Caldés A cura d'Antoni Roca Rosell; Josefina Salord i Joan-Lluís Torres Edició de...

Esborrar historial

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalls