Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

L'Escola Nàutica i el port de Maó al segle XIX

Antoni Puertas, Cristina Andreu i Francesc Isbert (coord.)
Exposició realitzada a la Sala de Cultura de "Sa Nostra" de Maó del 3 de setembre al 5 d'octubre de 1993
Catàlegs, 11
DL: MH 443-1993
Institut Menorquí d'Estudis, 1993



()

  • Codi de referència: CT11
  • Més a  Catàlegs
  • Més a  Catàlegs
  • Preu de cost:
  • Unitats per pack:

Aquesta mostra es plantejà amb una intenció molt clara: donar notícia d'una institució no gaire coneguda però que tingué una importància significativa en la vida i cultura de Maó al segle XIX. Es tracta de l'Escola de Nàutica (1855-1869), que es va inagurar a Maó l'1 d'octubre de 1855 i que es clausurà catorze anys més tard. 
D'aquesta institució s'han conservat alguns dels instruments utlitzats pels alumnes en les seves pràctiques, així com els llibres i les cartes nàutiques que servien per als seus estudis, de tot el qual s'ha escollit una mostra representativa per incloure en aquesta exposició.

Per a la seva millor comprensió, hem cregut convenient presentar tot aquest material en el seu context, el del port de Maó al llarg del segle XIX. Per aquest motiu hem intentat mostrar els diferents aspectes representatius d'aquesta època en el port, des de la recreació d'una cabina de capità de vaixell fins als instruments de navegació, tot passant per la reconstrucció esquemàtica de la proa d'un vaixell amb el seu mascaró. La mostra es completa amb informació gràfica i material de tot el que passava al nostre port al segle XIX: industrialització incipient, fundació de companyies de vapor, construcció d'edificis singulars i una creació artística que prenia els panoramies del port com a tema pictòric.

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

L'Escola Nàutica i el port de Maó al segle XIX 4,20€

Antoni Puertas, Cristina Andreu i Francesc Isbert (coord.) Exposició realitzada a la Sala de...

Esborrar historial

¡Els més venuts!