Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

La força d'una idea. Una ficció històrica de la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella en el segle XV

Jaume Sastre Moll
Pròleg de Josefina Salord Ripoll
Col·lecció Petit Format, 27 (Literatura)
ISBN: 978-84-15291-06-0
Institut Menorquí d'Estudis, 2015()

La força d'una idea del medievalista Jaume Sastre, una novel·la breu sobre la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella, atreurà un ampli públic interessat a endinsar-se en la història medieval de la nostra illa, amb tantes llacunes per la minsa documentació que ens ha previngut. L'historiador rigorós ho resol, en aquest cas, posant el seu ric bagatge d'investigador al servei d'una àgil i atractiva trama literària.

L'obra parteix del saqueig al Call jueu de Palma i d'una Armada santa al nord d'Àfrica per situar-hi la trajectòria, fictícia, dels germans Riudavets i de Bernat Tosquella, el jove mestre d'obres, enamorat d'Agnès Morell. Rerefons històric, ficció literària i coneixement del procés de construcció d'esglésies es combinen aLa força d'una idea, que es fa literatura perquè en pugui emergir allò que la història ha revelat però també amagat de la Ciutadella de finals de l'Edat Mitjana. Així, el plaer de la lectura es converteix també en camí de divulgació per mirar amb nous ulls l'actual Catedral de Menorca.

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

La força d'una idea. Una ficció històrica de la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella en el segle XV 7,00€

Jaume Sastre Moll Pròleg de Josefina Salord Ripoll Col·lecció Petit Format, 27 (Literatura) ISBN:...

Esborrar historial

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalls