Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Entremesos (I)

Vicenç Albertí Vidal
Edició i estudi preliminar de Maite Salord Ripoll
Col·lecció Capcer, 13
ISBN: 84-86752-57-4
Institut Menorquí d'Estudis, 1997



()

Contè: Amo y criado en la casa de los vinos generosos; El licenciado Farfulla/ Ramon de la Cruz y Cano. repr. facsímil - El amo i el criat en la casa dels vins generosos; El licenciado Farruella/ Vicenç Albertí Vidal - Text en català i castellà

L'entremès és un gènere teatral popular que, a Menorca, presenta, també, una línia més culta, els exemples de la qual són les peces traduïdes per Vicenç Albertí i Vidal. 

No podem oblidar que l'autor és hereu d'un moment cultural, el de la segona dominació britànica, que té en el Ramis neoclàssic— autor teatral i fundador de la Societat Maonesa— el seu representant més brillant. Tanmateix, des del punt de vista de les formes teatrals, Albertí destaca per la seva voluntat de recuperar l'espectacularitat i suggestió del teatre barroc que el racionalisme neoclàssic havia deixat de banda, i, així, no ens ha de sorprendre que traduís entremesos, com un dels que trobam a la present edició, d'un autor com Ramón de la Cruz. 

A més, aquest fet lliga perfectament amb la finalitat de la tasca traductora d'Albertí: oferir al poble una forma de divisió amb la qual omplir el buit de les hores de lleure en un moment de greu crisi econòmica, alhora que contribuïa a millorar la precària situació de la Casa de la Misericòrdia. Albertí va estar molt relacionat al llarg de la seva vida amb aquesta institució, el teatre de la qual va ser creat, justament, amb el doble objectiu esmentat. 

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

Entremesos (I) 8,40€

Vicenç Albertí Vidal Edició i estudi preliminar de Maite Salord Ripoll Col·lecció Capcer,...

Esborrar historial

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....