Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Basses temporals mediterrànies. Life Basses: gestió i conservació a Menorca

Pere Fraga Arguimbau; Irene Estaún Clarisó; Eva Cardona Pons
Pròleg de Sharon K. Collinge (Universitat de Colorado)
Col·lecció Recerca, 15
ISBN: 978-84-95718-73-0
Institut Menorquí d'Estudis, 2010()

Seguint la línia del darrer número d'aquesta col·lecció, aquest volum aprofundeix en el coneixement que es té actualment dels ecosistemes de les basses temporals mediterrànies emmarcats dins la realitat de l'illa de Menorca. Freqüentment oblidats i negligits, aquests ecosistemes, amb la seva dinàmica irregular i impredictible d'inundació i sequera, acullen alguns dels organismes més singulars de l'illa. 

En aquest sentit, la inundació temporal, per efecte de les pluges, d'àrees concretes d'un paisatge predominantment àrid i la inestabilitat pròpia d'aquests ambients són factors generadors de riquesa biològica. Però més enllà d'aquests factors, un dels aspectes més fascinants de l'estudi de les basses temporals és la interacció home-naturalesa de la qual són vestigis, de manera que, a més de ser punts clau per a la conservació de la biodiversitat, aquests ecosistemes guarden un llegat cultural de gran valor i duen escrita la memòria d'un passat en què l'aprofitament de l'aigua deixava empremtes sobre el sòl i la pedra.

Aquest efecte ha contribuït a la configuració d'aquests ecosistemes tal com els coneixem avui, i per tant possiblement la principal amenaça a què s'enfronten sigui l'oblit. 

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

Basses temporals mediterrànies. Life Basses: gestió i conservació a Menorca 22,00€

Pere Fraga Arguimbau; Irene Estaún Clarisó; Eva Cardona Pons Pròleg de Sharon K. Collinge...

Esborrar historial

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....