Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Aina Moll i Marquès. Filòloga i activista per la normalització del català

Pròleg d'Isidor Marí
Col·lecció Menjavents, 146
ISBN: 978-84-18441-25-7
Edicions Documenta Balear, 2021
Amb la col·laboració de l'Institut Menorquí d'Estudis


Aina Moll i Marquès (Ciutadella 1930-Palma 2019) fou una destacada activista per la normalització del català. Filla gran de Francesc de Borja Moll, compartí amb ell l'interès per la investigació i la difusió de la llengua. Estudià Romàntiques a la Universitat de Barcelona i amplià estudis a les universitats de París, Estrasburg, Frankfurt i Zuric. Fou directora de col·leccions a l'Editorial Moll i col·laboradora dels darrers volums del Diccionari català-valencià-balear. Dona coratjosa, fou la primera akela dels escoltes de Mallorca i imprimí cursos semiclandestins de català a les alumnes de l'IES Joan Alcover de Palma durant el franquisme. Fou la primera catedràtica de francès de les Balears i la primera presidenta d'un tribunal de català. Membre del Grup Català de Sociolingüística i de l'Institut d'Estudis Catalans, publicà nombrosos articles sobre aspectes relacionats amb la llengua catalana.

Aquest llibre està basat en entrevistes a Aina Moll, als seus familiars més propers, a antigues alumnes de l'IES Joan Alcover, a antics treballadors de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, de la qual fou la directora entre 1980 i 1988, i a antigues treballadores de la Campanya Interinstitucional de Normalització Lingüística de les Illes Balears, de la qual fou la Coordinadora General de 1989 a 1995.

L'accés privilegiat als documents personals d'Aina Moll ha permès la inclusió de manuscrits impublicats fins ara i de cartes inèdites seues i de Francesc de B. Moll, la qual cosa confereix un valor extraordinari a aquesta biografia i aporta informació sobre els períodes menys coneguts de la biorafiada.

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

Productes visitats

Aina Moll i Marquès. Filòloga i activista per la normalització del català 17,00€

Pròleg d'Isidor Marí Col·lecció Menjavents, 146 ISBN: 978-84-18441-25-7 Edicions Documenta...

Detalls

Esborrar historial

¡Els més venuts!