Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

Memorias de un perro

Àngel Ruiz i Pablo
Edició i introducció d'Eloísa Ruiz González
Col·lecció Petit Format, 26 (Literatura)
ISBN: 978-84-15291-03-9
Institut Menorquí d'Estudis; Consell Insular de Menorca, 2014



()

La publicació de la novel·la Memorias de un perro, obra inèdita i desconeguda fins ara d'Àngel Ruiz i Pablo, és un dels millors homenatges qeu es pot retre a l'escriptor des Castell en el 150è aniversari del seu naixement. Editada i introduïda per la seva néta Eloísa Ruiz González, que manté amb cura i estimació el llegat cultural del seu pare Jesús Ruiz Manent, l'obra segurament sorprendrà dels seus plantejaments literaris i temàtics.

La narració en primera persona del juganer i entremaliat Noti, el ca de la família Ruiz Manent, permet a Àngel Ruiz i Pablo oferir una visió interior i amorosa de la seva dona, dels seus nombrosos fills i filles i, fins i tot, d'ell mateix. En aquest darrer cas, però, l'escriptor, a través dels ulls i de les paraules de Noti, incorpora unes modulacions més crítiques i fins un punt desencantades no només sobre l'ofici i la passió d'escriure, amb la manca de reconeixement social, sinó també sobre el mateix ofici de viure personal i col·lectiu.

En aquest sentit, Memorias de un perro d'Àngel Ruiz i Pablo, escrita quatre anys abans de la seva mort, pot ser també llegida com un testament literari i vital en què, a través d'un to aparentment menor, assoleix la grandesa de qui parla del seu món familiar i del sentit mateix de la vida. Lectors i lectores de totes les edats hi podran descobrir un nou Àngel Ruiz i Pablo.

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

Memorias de un perro 7,00€

Àngel Ruiz i Pablo Edició i introducció d'Eloísa Ruiz González Col·lecció Petit Format, 26...

Borrar historial

¡Lo más vendido!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalles