Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

La tierra y el hombre en Menorca

Jean Bisson
Pròleg de Tomàs Vidal
Fora de col·lecció, 23
ISBN: 978-84-95718-53-2
Premi Ateneu de Maó, 1966
Institut Menorquí d'Estudis, 2007



()

El professor i geògraf Jean Bisson va arribar a Menorca l'estiu de 1964 per fer la seva tesi doctoral amb especial interès per la geografia agrària. De la seva estada a l'illa, en va sorgir un extens article sobre la geografia insular, que va merèixer el Premi Ateneu 1966 i que va ser publicat en forma de quadern. Es tracta, sens dubte, d'una de les principals aportacions fetes per un estranger al coneixement del camp menorquí.

Bisson hi manifesta, d’entrada, la seva sorpresa davant l'originalitat del paisatge rural menorquí, i s’interroga sobre les profundes diferències amb el mallorquí i eivissenc. Cerca raons en la geologia, la topografia, el clima, tot i que acaba decantant-se per hipòtesis de caràcter humà amb el paper jugat pels avatars històrics. Així, l’enfocament humà és el punt de partida de la valoració geogràfica i socioterritorial, en què va ser capdavanter, aprofitant, entre d’altres, els oblidats documents cadastrals. 

Menorca deu a Bisson no només les seves publicacions sobre l'illa, sinó també les còpies en arxius parisencs de molts documents sobre Sant Lluís, a més de plànols i mapes generals i parcials de Menorca. 

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

La tierra y el hombre en Menorca 12,00€

Jean Bisson Pròleg de Tomàs Vidal Fora de col·lecció, 23 ISBN: 978-84-95718-53-2 Premi Ateneu de...

Borrar historial

¡Lo más vendido!