Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

Jornades sobre els 15 anys de la reserva de biosfera de Menorca (2008: Maó)

Josep M. Vidal Hernández; Eulàlia Comas Lamarca
Col·lecció Recerca, 17
ISBN: 978-84-95718-78-5
Institut Menorquí d'Estudis, 2010
Format electrònic: 15MB


  • Código de referencia: RE17
  • Más en Colecciones
  • Más en Recerca
  • Precio de coste:
  • Unidades por pack:

Descarrega't el llibre: http://www.obsam.cat/15-anys-reserva-biosfera-menorca/jornades-15-anys-reserva-biosfera-menorca-recerca-17.pdf

 

Des de 1989, i aproximadament cada 5 anys, Menorca ha acollit unes jornades científiques dedicades a valorar l'estat de conservació de l'illa com a reserva de biosfera. Les primeres van ser, de fet, prèvies a la declaració de l'illa com a reserva de biosfera, però a les conclusions es recollia clarament la proposta de sol·licitar formalment a la UNESCO aquest reconeixament, qeu es va fer efectiu el 1993. D'aleshores ençà s'han celebrat les jornades dels 5, els 10 i els 15 anys posteriors a la declaració. 

El llibre que teniu a les mans recull les ponències i cominicacions de les Jornades sobre els 15 anys de la reserva de biosfera, que van tenir lloc el mes d'octubre de 2008. I conté unes conclusions genèriques, que esbossen, a grans trets, l'estat actual de l'illa, remarcant els aspectes positius –coherents amb els principis de sostenibilitat– i també els negatius –en clau d'amenaça o debilitat per apropar-se a un escenari més equilibrat entre la conservació del patrimoni i el desenvolupament social i econòmic.

Els autors i la temàtica tractada han variat poc, al llarg de tots aquests anys, i quan ho han fet ha estat per ampliar l'àmbit conceptual d'estudis i actualitzar els continguts als canvis ambientals, polítics i socials que s'han anat esdevenint: és així com, per exemple, el patrimoni històric i cultural ha anat guanyant pes al llarg de les successives edicions, com la planificació territorial de l'illa en clau ambiental ha passat de ser una espaculació a una realitat avaluable (el PTI), o com aspectes com la immaginació es comencen a considerar en els processos d'implicació social en la conservació del patrimoni natural i cultural de l'illa.

Productos Relacionados

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

Jornades sobre els 15 anys de la reserva de biosfera de Menorca (2008: Maó)

Josep M. Vidal Hernández; Eulàlia Comas Lamarca Col·lecció Recerca, 17 ISBN:...

Borrar historial

¡Lo más vendido!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalles