Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

El Gran Tour del pintor Calbó

Miquel Àngel Pons Povedano
Pròleg de Miquel Àngel Maria Ballester
Petit Format, 30 (Biografia)
ISBN: 978-84-15291-25-1
Institut Menorquí d'Estudis; Consell Insular de Menorca, departament de Cultura i Educació, 2016



()

Pasqual Calbó i Cladés (Maó, 1752-1817) procedia d'una família dedicada al comerç marítim mercantil. Va assistir des d'infant a l'estudi del pintor de Liorna Giuseppe Chiesa, el vicecònsol del gran ducat de la Toscana a Menorca, que recomanà als pares que se l'enviés a formar-se a Itàlia. El jove va estudiar a l'Acadèmia de Belles Arts de València entre el 1770 i el 1774 i a l'Acadèmia de França a Roma del 1774 al 1778.

A Venècia, va rebre la protecció de l'ambaixador de l'Imperi Alemany, el comte genovès Giacomo Durazzo, que envià dos dibuixos seus a Viena, els quals li valgueren el mecenatge del príncep de l'Imperi Wenzel Anton Kaunitz, una medalla d'or de l'emperadriu Maria Teresa d'Àustria i una pensió per estudiar a Roma. A la ciutat pontífica, hi va rebre la tutela de Giovanni Francesco Brunati, l'ambaixador de l'Imperi davant la Santa Seu, el mestratge del pintor filòsof Domenico Corvi i la influència del pintor neoclàssic Anton Raphael Mengs, deixeble de l'historiador de l'art i arquèoleg alemany Johann Joachim Winckelmann.

El 1778 el jove maonès va ser instat a presentar-se a Viena, on el 1779 va ser nomenat, als vint-i-set anys, dibuixant de la cort a la Galeria Imperial d'Art de Belvedere, el primer museu historiat de pintura del món, catalogat per Christian von Mechen, deixeble també de Winckelmann, i obert al públic el 1781. El Grand Tour del pintor Calbó abasta els deu anys de la seva formació europea.

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

El Gran Tour del pintor Calbó 7,00€

Miquel Àngel Pons Povedano Pròleg de Miquel Àngel Maria Ballester Petit Format, 30...

Borrar historial

¡Lo más vendido!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....