Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

Comèdia de los Pastorells

Anònim
Introducció i edició de F. Xavier Martín Martínez
Col·lecció Capcer, 19
ISBN: 84-95718-38-3
Institut Menorquí d'Estudis, 2005


  • Código de referencia: CA19
  • Más en Colecciones
  • Más en Capcer
  • Precio de coste:
  • Unidades por pack:

La Comèdia de los Pastorells, un manuscrit de procedència menorquina i localitzat a l'Ateneu Barcelonès, és una peça de teatre tradicional religiós corresponent al cicle de Nadal. 

El fet que comenci amb el caire burlesc i satíric dels pastors, propi de la fisonomia barroca, fa que el desenvolupament de l'obra trenqui el to hieràtic del drama nadalenc. Així, doncs, ens trobam que la composició originària d'aquest manuscrit, una còpia de les darreries del segle XVIII o començament del XIX, està encara fortament amarada per la religiositat barroca, la qual assoleix el seu punt àlgid en la carregada exaltació de la figura de Maria. 

Quant a la narració bíblica, s'inspira en els evangelis anomenats de la infància de Jesús. Així, tota la trama de l'obra, en la seva vessant religiosa, es desenvolupa entorn de la composició antitètica de Jesús i el dimoni, que esdevindrà el leitmotiv de tot el drama. 

Tanmateix, incorpora un bon grapat de diàlegs i intrigues entre els pastors, cosa que atorga a tot el drama un fort contingut burlesc i satíric. És justament es aquest aspecte que rau la importància de l'obra que presentam, la qual, sota el títol de caire nadalenc, amarga una trama burlesca típicament barroca, tot implicant un trencament amb el tarannà propi del teatre mediaval religiós. Així, doncs, l'autor es troba ja empeltat de gustos teatrals moderns, que combina amb els recursos tradicionals religiosos ja caducs.

Productos Relacionados

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

Comèdia de los Pastorells 15,00€

Anònim Introducció i edició de F. Xavier Martín Martínez Col·lecció Capcer, 19 ISBN:...

Detalles

Borrar historial

¡Lo más vendido!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalles