Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

Arquitectura contemporània a Menorca IV. Alaior, es Mercadal, es Migjorn Gran i Ferreries

Joan Enric Vilardell Santacana
Catàleg de l'exposició 4-24 maig 1992 i 15 gener - 14 febrer 1993
Fora de col·lecció, 5
ISBN: 84-95718-03-0
Institut Menorquí d'Estudis, 1993
Col·laboració: Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears; Ajuntament de Ferr



()

I. A l'hora d'escriure unes reflecions que introdueixin el lector dins el quart volum d'aquesta moderníssima selecció s'obres arquitectòniques aixecades a Menorca en els darrera anys i que, juntament, coincideixen amb el desenvolupament de l'indústria de l'oci, sorgeix el dubte de com avançar dins la qüestió.

D'una banda, es podria plantejar la conveniència d'analitzar, amb intenció crítica, el mateix sistema de planificació territorial qua ha conduït a l'actual situació dels conjunts semiurbans on apareixen la majoria de les obres aquí recollides. No en va, l'àrea central de l'illa ha sofert ben intensament les conseqüències d'una planificació escassament imaginativa que, tot emprant el sistema d'assignar densitats, volums d'ocupació i distàncies, ha oblidat qüestions tan elementals com l'atenció a la topografia, la segregació social o la viabilitat del manteniment exonòmic de les noves instal·lacions a mig i llarg termini.

Els actuals moments de crisi dels sector turístic podrien promoure aquest tipus d'anàlisi. Les "urbanitzacions" realitzades amb la col·laboració dels "experts dins la matèria" no han atès més llei que la de l'enriquiment immediat a costa del territori.

[... presentació de l'autor]

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

Productos vistos

Arquitectura contemporània a Menorca IV. Alaior, es Mercadal, es Migjorn Gran i Ferreires 5,10€

Joan Enric Vilardell Santacana Catàleg de l'exposició 4-24 maig 1992 i 15 gener - 14 febrer...

Borrar historial

¡Lo más vendido!