Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Varias fábulas

Joan Ramis i Ramis
Introducció i edició a cura de Xavier Patiño García
Col·lecció Capcer, 20
ISBN 84-95718-54-9
Institut Menorquí d'Estudis, 2007



()

Aquest volum ofereix l'edició de les cinquanta-una faules, gairebé totes inèdites, que va escriure Joan Ramis abans de complir disset anys, el 1762, durant la seva etapa escolar a Mallorca. 

Amb el títol genèric de Varias fábulas dispuestas en verso para que, ayudadas de la pintura de los falsos dioses, pueda la juventud darse por juego a este estudio, Ramis escriu faules mitològiques, inspirades principalment en Ovidi, contruïdes amb versificació i amb formes estròfiques totalment diferents i sense cap tipus d'ordre lògic. 

L'originalitat de Joan Ramis respecte del model ovidià rau en la seva brevetat tant en el contingut com en la disposició dels versos. Amb poc més de cinquanta faules, ens ofereix un compendi prou acurat de la mitologia grecollatina, que, en la versió de Ramis, abraça des de l'origen dels déus fins a l'apoteosi de Cèsar convertit en estel. Un dels mèrits més importants de l'autor és que, en poc més de deu versos, és capaç de sintetizar transformacions que Ovidi relata en més de cinquanta com a mínim.

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....