Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Onomàstica a l'illa de Menorca: XXVIII col·loqui general de la Societat d'Onomàstica: Maó i Ciutadella, 22-24 de setembre de '02

Col·lecció Recerca, 16
ISBN: 978-84-95718-62-4
Institut Menorquí d'Estudis, 2009



()

Aquest nou volum de la col·lecció Recerca recull les ponències i les comunicacions presentades en el marc del XXVIII Col·loqui de la Societat d'Onomàstica, que va tenir lloc els dies 22, 23 i 24 de març de 2002 a Maó i a Ciutadella de Menorca.

La Societat d'Onomàstica, fundada el 1980 per l'insigne doctor Enric Moreu-Rey i d'altres professors universitaris i estudiosos locals, té com a objectiu principal el foment de l'inventari, l'estudi i la defensa dels noms propis, dels de persona i dels de lloc. Aquesta tasca es concreta en la publicació del Butlletí Interior de la Societat i en la celebració de col·loquis generals d'onomàstica arreu dels territoris de parla catalana.

És així que l'any 1983 es va celebrar a Menorca l'XI Col·loqui de la Societat d'Onomàstica, que va aplegar especialistes i aficionats per tractar diferents aspectes de la ciència dels noms de lloc i de persona. Dinou anys més tard, el 2002, la Societat d'Onomàstica va tornar a la nostra illa amb el XXVIII Col·loqui, plantejat amb un doble objectiu: exposar la tasca desenvolupada en aquest temps i encetar nous i interessants temes de debat. La trobada es va articular al voltant de tres nuclis temàtics: l'obra de Joan Coromines i Menorca, toponímia i antroponímia menorquines, i la interdisciplinarietat en els estudis d'onomàstica.

Teniu a les mans els resultats d'aquesta intensa i enriquidora trobada: hi ha abundosos materials de noms de lloc i de noms de persona, d'avui i d'ahir, de l'illa de Menorca, però també d'altres regions com ara Navarra o la vall d'Aran. Aquests textos contitueixen, sens dubte, una fita important per al desenvolupament de l'onomàstica, tant en el terreny general com en el menorquí particular.

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....