Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Meteorologia de Menorca, Balears i la Mediterrània

Josep Maria Jansà Guardiola
Edició facsímil
Col·lecció Sextant, 1
ISBN: 84-95718-02-2
Institut Menorquí d'Estudis, 2002



()

Josep M. Jansà Guardiola (Reus, 1901 - Maó, 1994) fou capdavanter en els estudis de la meteorologia mediterrània occidental en una època en què l'interès de la investigació mundial en el camp de la meteorologia estava focalitzada cap a l'Atlàntic.

Els seus estudis del temps atmosfèric a la Mediterrània occidental, regió que ell qualifica de "peculiar, autàrquica i capritxosa", a la vegada que reconeix que era "una de las regiones meteorológicas mejor definidas del mundo, como consecuencia de su extraodinaria definición geográfica", li van permetre definir els trets principals dels sistemes meteorològics que afecten aquesta regió i la seva evolució, la qual ha servit de base per a molts dels estudis posteriors.

Josep M. Jansà Guardiola, tanmateix, no fou només un científic important, sinó que també va fer compatible la seva tasca investigadora amb l'esforç per divulgar els coneixements de la meteorologia del nostre entorn a un públic el més ampli possible, tasca per la qual rebé diversos guardons al llarg de la seva vida.

En aquest volum, que pretén ser un homenatge a la persona de Josep M. Jansà amb motiu del centenari del seu naixement, s'han recollit diversos articles seus on es posen de manifest les dues vessants del meteoròleg: el rigor i la profunditat científica i la seva capacitat divulgadora. D'aquesta manera, la lectura de les pàgines que segueixen introduirà els lectors no especialitzats d'una manera clara i rigorosa en els principals aspectes climatològics i meteorològics de les Balears, i concretament de Menorca, a més de proporcional-lis una visió del funcionament de la meteorologia mediterrània encara vàlida en molts dels seus aspectes.

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....