Bàrbara Soler Siquier i Bàrbara Oliver Soler
Edició i introducció de Margarida Cursach Seguí
Col·lecció Capcer 32
ISBN: 978-84-15291-16-9
Institut Menorquí d'Estudis, 2016
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó; Associació Fra Roger; Caixa Colo
Llibretes de cuina del segle XIX posa a l'abast del públic trenta-sis receptes de Bàrbara Soler i Siquier (1802-1869) i divuit de la seva filla Bàrbara Oliver Soler (1832-1921), dues dones de la burgesia maonesa del segle XIX, que ajunten la puixança cultural i diplomàtica dels Soler amb l'econòmica dels Oliver. Bàrbara Soler comparteix amb el seu germà Juli inquietuds culturals i lingüístiques, hereves de la tradició il·lustrada, a les quals donarà continuïtat, en un nou context, Bàrbara Oliver.
Es tracta d'unes llibretes que mostren els interessos gastronòmics d'una època, sobretot pel que fa a la rebosteria, que ara aquesta edició permetrà recrear. De fet, són un clar exemple de l'ús escrit de la llengua catalana en l'àmbit quotidià, que deixa constància d'una activitat culinària en què les autores incorporen nous productes a la cuina menorquina i adapten influències gastronòmiques d'arreu.