Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Estudis d'Antropologia de Menorca

Introducció de Tomàs Vidal Bendito
Col·lecció Capcer, 2
DL: MH 51-1986
Institut Menorquí d'Estudis, 1986


Estudis d'Antropologia de Menorca aplega tres treballs clau de Pere Ballester Pons (Maó 1856-1946), jurista i un dels intel·lectuals més destacats de la Menorca del Nou-cents. El primer, «Costumbres populares de Menorca», és la resposta a una enquesta etnològica d'abast estatal, realitzada per la Sección de Ciencias Morales y Políticas de l'Ateneo de Madrid, sobre costums referits al naixement, al matrimoni i a la mort. Tot i que l'enquesta estatal no es va publicar, el text de Pere Ballester fou editat amb èxit de públic per Bernat Fàbregues el 1905.

El segon, «Costums i trantes referents a bestiar més usuals a s'illa de Menorca» (1918), va ser també una obra d'encàrrec, en aquest cas de l'Arxiu d'Etnografia i Folklore de Catalunya, de la Universitat de Barcelona, dirigit per Tomàs Carreras i Artau. En aquest treball publicat per la Revista de Menorca, hi va aportar els seus valuosos coneixements de primera mà del món agrari menorquí com a propietari rural que era.

Finalment, «Pesca marítima» (1919) és també un encàrrec de l'Arxiu d'Etnografia i Folklore de Catalunya, al qual aporta els seus coneixements com a afeccionat a la pesca i a la navegació. Així, Estudis d'Antropologia de Menorca evidencia la importància del polifacètic Pere Ballester també en el terreny antropològic.

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalls