Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

El terme del Mercadal a l'època del Barroc

Andreu Murillo
Col·lecció Cova de Pala, 23
ISBN: 978-84-95718-57-0
Premi d'investigació sobre es Mercadal i Fornells 1991
Institut Menorquí d'Estudis, 2008



()

El llibre que teniu a les mans és l'obra pòstuma d'Andreu Murillo. Es tracta d'un llibre de gestió molt llarga que s'inicià l'any 1991, quan el projecte presentat per Murillo meresqu´el Premi d'Investigació sober es Mercadal i Fornells convocat conjuntament per aquest Ajuntament i l'Institut Menorquí d'Estudis (IME).

Passaren, donsc, molts anys des de la concepció del projecte fins al lliurament del text definitiu poc abans del traspàs de l'autor, succeït el 5 de juny de 2007. Per què aquest retard? Certament, un cúmul de circumstàncies li van fer interrompre la recerca en diverses ocasions, però no és aquesta l'única raó de la demora. Potser un altre historiador s'hauria ajustat al projecte inicial i l'hauria lliurat al cap d'un temps prudencial. Però n'Andreu Murillo era inconformista. Posat en feina, va veure que el tema que s'havia proposat d'investigar prometia molt més i va ampliar la seca recerca per viranys que inicialment no s'havia plantejat. I va escriure i reescriure el llibre a mesura qua anava aprofundint en el buidatge de les fonts d'arxiu i encaixant les múltiples i diverses peces del trencaclosques.

En conclusió, aquest és molt més que un llibre pòstum. És –com molt encertadament va fer notar el professsor Tomàs Vidal a l'acte d'homanatge que l'IME dedicà a l'historiador traspassat– el seu testament historiogràfic, el llegat de dècades dedicades a la pacient recerca d'arxiu i la culminació de nombrosos treballs previs en els quals anaren prenent força les tesis centrals que ara es desenvolupen en aquest llibre. Però també hi trobarà el lector una allau de suggeriments, alguns d'ells formulats amb el seu peculiar to polèmic i provocador amb la sana intenció d'encetar debats i no donar camins per tancats. I de ben segur trobarem molt a faltar l'autor quan vulguem puntualitzar i discutir moltes d'aquestes qüestions que deixa obertes.

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....