Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Art de la cuina. Llibre de cuina menorquina del segle XVIII

Fra Francesc Roger
Edició i estudi introductori d'Andreu Vidal Mascaró
Col·lecció Capcer, 12
ISBN: 84-86752-43-4
Institut Menorquí d'Estudis
Primera edició, 1993
Reimpressió, 2014



()

Art de la cuina de fra Francesc Roger és un llibre de cuina menorquina del segle XVIII, editat i estudiat de manera rigorosa pel filòleg Andreu Vidal Mascaró. Publicat el 1993 i reimprès el 2014, suposa una aportació cultural valuosíssima, que es pot analitzar des de múltiples perspectives.
 
El contingut revela una cuina que sap combinar la saviesa popular autòctona amb l’adaptació a la realitat illenca de receptes més ambicioses, pertanyents a la gran tradició culinària europea. A més, Art de la cuina apareix en un moment transcendental de la història gastronòmica de Menorca ja que documenta, per una banda, el final d’una cuina encara amb trets medievalitzants i, per l’altra, l’inici prometedor de la cuina moderna, amb els seus plats lleugers, econòmics, i els seus púdings a l’anglesa. 

El caràcter menorquí de l’obra, dintre la tradició culinària catalana, és confirmat per les característiques de la llengua que s’hi esmerça: grafies que documenten l’existència de determinats trets fonètics dialectals, fenòmens morfològics i sintàctics singulars i, sobretot, el recurs a un lèxic d’una riquesa sorprenent. 

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....