Contactau amb nosaltres  971351500

 El meu compte

Adoració de los Reis Magos

Roc Coll Orfila
Introducció i edició de F. Xavier Martín Martínez
Col·lecció Capcer, 15
ISBN: 84-86752-93-0
Institut Menorquí d'Estudis, 2001


L'Adoració de los Reis Magos és una obra de teatre popular religiós, corresponent al segle XIX, escrita en català literari i dialectal, que forma part, juntament amb la resta de versions de Pastorets, de l'anomenat cicle de Nadal.

Tant l'Adoració de los Reis Magos com Els Pastorells, obra que encara s'escenifica als pobles de llevant de la nostra illa, són versions pròpies i genuïnes del capellà maonès Roc Coll i Orfila (1841-1917). Aquestes versions formen una estructura unitària dividida en dues parts: la primera, Els Pastorells, i la segona,l'Adoració de los Reis Magos, amb un mateix fil conductor i una seqüenciació ordenada dels personatges en ambdues obres.

El relat de l'Adoració de los Reis Magos s'inspira principalment en els Evangelis de la Infància sobre la recerca de Jesús per part dels Reis Mags, que entren en diàleg amb el rei Herodes, l'adoració i, finalment, l'ofrena dels tres prenents a l'infant Jesús, reconegut com a Messies. 

El que podria resultar curiós d'aquesta senzilla obra és la introducció de la figura de la Sibil·la, que posa de manifest la possible existència de la interpretació de la Sibil·la dins la nostra cultura popular menorquina.

Productos Relacionados

ELS NOSTRES PRODUCTES

LES NOSTRES FAMÍLIES

¡Els més venuts!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....