Contacta con nosotros 971351500

 Mi cuenta

Pa, vi i oli. Una història de l'agricultura i l'alimentació a Menorca

Alfons Méndez Vidal
Col·lecció Cova de Pala, 45
2022, 140 p, 15 x 21 cm
ISBN: 978-84-15291-88-6



()

  • Código de referencia: CP45
  • Más en Colecciones
  • Más en Cova de Pala
  • Precio de coste:
  • Unidades por pack:

En l'actualitat, el camp menorquí està ocupat per les pastures que alimenten immersos ramats de vaques, que proporcionen un excel·lent formatge, el qual ha esdevingut una de les senyes d'identitat de l'illa. Tanmateix, aquesta situació és ben recent. Menorca forma part de la gran comunitat mediterrània, i en el curs dels segles han estat els aliments de la tríada menorquina -pa, vi i oli- els que han tingut un paper central en la dieta dels menorquins.
En aquest volum s'analitza la importància que ha tingut el blat -i els conreus i la ramaderia que van prendre rellevància al seu costat-, la vitivultura -minoritària a finals del segle XVII i notable a partir de la incorporació a la Corona britànicai l'olivera -un arbre present però amb grans dificultats per difondre's per la nostra illa.
Oferim també un recorregut per les diferents narracions sobre l'agricultura, l'alimentació i la gastronomia menorquines en la literatura de viatges, que ens descriuen un panorama suggeridor de l'abast de la dieta mediterrània a la nostra illa.

Productos Relacionados

NUESTROS PRODUCTOS

NUESTRAS FAMILIAS

¡Lo más vendido!

Guía de las setas de Menorca 22,00€

Guillem Mir Cardell; Josep Lluís Melis Marquès; Cristòfol Mascaró Sintes Pròleg de Miquel À....

Detalles